onsdag 2 september 2015

Välkomna tillbaka till höstterminen 2015!

 
 
Nu har terminen startat upp och ni är alla varmt välkomna tillbaka efter semester och sammanslagning. Vi vill även ge ett extra välkommen till alla Er nya barn och föräldrar.
 
Vi är i full gång med nya inskolningar, vi har lämnat över ett härligt gäng till förskoleklassen, barnen har vuxit massor i sommar och vi lär just nu känna våra nya grupper. Vi har även två nya pedagoger att bli bekanta med, Margareta Holmén som börjat på Ekorren och Ann Svensson som kommer att börja på nalle Grön.
 
Nu fokuserar vi på grundverksamheten vilket betyder att alla barn ska känna sig trygga i hur allting är på förskolan, vad man kan göra här, rutiner och hur vi är mot varandra. Efterhand kommer massor aktiviteter, projekt och upplevelser starta upp men eftersom dem kommer utgå ifrån barnen vi har just nu så kan ingen ännu svara på vad de olika avdelningarna kommer hitta på för kul, visst är det spännande!
 
Vi ser fram emot en rolig, lärorik och spännande termin tillsammans!
Tänk bara på allt kul som kommer att ske på våra utegårdar! Vi kommer att följa bygget med spänning tillsammans med barnen.
 
Här följer några bilder från början av terminen:
 
 
 
Ekorren gör ett korkverk
 
Vi limmar korkar på ett stort papper. Det skapar både diskussioner om färg och mönster. Barnen tränar bland annat samarbetsförmågan, utvecklar finmotoriken och kommunikation när de limmar korkarna på pappret.

 

 
 

 
Nalle Grön introducerar nytt lekmaterial. Barnen bygger och konstruerar, samt tränar samarbetsförmåga.

 
Här är Nalle Blås språkvägg. Här kommer barnen under terminen få möta språket genom många roliga sagor, sånger, rim, ramsor, ljud, bilder, symboler och andra roliga påhitt.
 
 

 

 
Ekorrarna kom på att de saknade ett garage så de blev tvungna att göra ett eget.


-Vi byggde så här å så här å sen så! berättar barnen

  Skapande konstruktion som testar gränserna.