torsdag 2 april 2015

Ekorren- barns inflytande


Med jämna mellanrum har vi på Ekorren barnmöte. Då reflekterar, utvärderar och planerar barnen vår verksamhet. Vi utgår från önskningar som kommit in på vår önskelista, från protokoll från tidigare möten och vad de själva har för tankar och idéer.


Barnens egna anteckningar, "Jag ritar inte jag skriver" säger ett barn.

Önskelistan är välfylld! Vad kul! Här samlas alla barnens tankar, idéer och önskningar.

Exempel på saker som kommit upp och genomförts på våra barnmöten: 

* Akvariet! "Att ha fiskar i ett akvarium" var en önskning från ett barnmöte. Detta har nu varit uppe i flera barnmöten där det diskuterats vad man behöver fixa för att ha fiskar. Nu är de äntligen några som flyttat in, läs mer i inläggen under "fiskar"

* Brevlåda på avdelningen var en lapp på önskelistan och togs upp på ett barnmöte. Där bestämdes att en promenad för att ta kort på brevlådor för inspiration skulle genomföras innan tillverkning, nu hänger det en brevlåda barnen tillverkat på Ekorren.

* "Vi vill lära oss skriva" hade några barn skrivit på en lapp på önskelistan. På barnmötet bestämdes att vi behövde köpa in bra skrivpennor, blyerts. Det är gjort! Vi har även satt upp flera olika alfabet, dels på väggen, dels som man kan hämta bokstäver och skriva av, vi har även en liten sandlåda där man kan ställa bokstäver och rita av i sanden. Skrivremsor är klippta i ateljén och skrivprojektet är i full gång!

* "Deg i olika färger" är en önskning som genomförts och tagits upp flera gånger. Det är play doh deg som man färgar i olika färger för att sedan leka med. På barnmötet planerades en promenad till affären för att köpa karamellfärger. 

*Pyjamasparty! På önskelistan fanns en önskan om att vi skulle anordna ett pyjamasparty på Ekorren. På barnmötet röstades  det om när det skulle vara. Vi bestämde vart det skulle vara, i gymnastiksalen, vad man skulle ta med, kudde och pyjamas, vad vi skulle göra, bygga kojor och leka lekar, samt att vi gjorde inbjudningskort till alla kompisar. 

*Gardin till kojan. Några barn tyckte det saknades en gardin till kojan, den är tillverkad och hänger nu på plats.

Nytt barnmöte är genomfört och det ska bli spännande att se vart det mötet tar vår verksamhet!