torsdag 24 mars 2016

Ekorren har en Nyfikenfråga

Vi på Ekorren har en Nyfikenruta där man kan skriva upp saker som man är nyfiken på. På morgonen kom en pojke som hade önskat att åka till förskolan innan förskolan öppnade och fått till svar att förskolan var låst och stängd. De fick vänta till förskolan öppnat. Men hur låser man upp förskolan då? Undrade pojken.

 Vilken bra Nyfikenfråga! Hur låser man upp förskolan?

Vi tog en samling och berättade! 




Vad många nycklar Malin har på sin nyckelknippa! Det var till sommarstugan, båten, hästtransporten, soprummet, gymnastiksalen, skrivaren, men den där svarta taggen, den är för att låsa upp skolan! Där går vi in första på morgonen. Vi går till skoldörren och tittar.

Vid dörren till skolan sitter den här (bild nedan) här går vi in när vi kommer. Vi drar taggen över och slår en kod. Då blinkar lampor först rött, och sen grönt, då kan vi öppna! Innan vi dragit taggen är skolan låst och larmad och skulle vi öppna utan att larma av börjar inbrottslarmet att tjuta.



När vi kommit in i skolan går vi ner till förskolan Ekorren och öppnar dörren där, den måste vi låsa upp med en spärrnyckel som hänger där. 



Vi visar barnen hur man gör.

Nu har barnen lärt sig hur man låser upp förskolan på morgonen!!