tisdag 22 mars 2016

Ekorrens Guldgrupp hittar en ny skog.

 

På tisdagsförmiddagar har vi på Ekorren smågrupper. Det är samma grupper varje tisdag och barnen styr vad grupperna ska hitta på. Barnen har även bestämt namn på grupperna.
 
Idag ville Guldgruppen gå till skogen, vi gick till en ny skog vi inte varit i förut. Ett barn ville bygga en koja och hela gruppen hjälpte till. Vilket bygge det blev, alla fick plats där inne!
 
Vi pratade om var man får och inte får göra i skogen. Man får inte bryta pinnar från träden utan bara ta dem som ligger på marken. Mossa och bärriset lät vi med växa kvar, annars får vi ju inga bär sa ett barn.
 

 
Titta vi hittade ett hjärta på marken.
 
 
Skogen såg ut som skogen i Frostfilmen, tänk om alla stenar egentligen var troll?
 
 
Vi tittade på stammarna, vad är det för träd som växer här egentligen? Hur ser man skillnad mellan tall och gran? Vi studerade stammen, kottarna och barren. Vem hade ätit på grankottarna?
 


 
Vi hittade även ett djur i skogen, så många ben!
 
 
 
På vägen hem hittade vi en blomsterbacke, vilka fina blommor, några plockade vi med hem för att göra fint på borden till maten men de flesta lät vi stå kvar, blommor är ju som finast i skogen där de växer!
 
 


 
Under denna förmiddag i skogen har vi låtit barnen ha inflytande över verksamheten, vi har skapat och konstruerat en koja, vi har lärt oss om växter och djur, pratat om allemansrätten, om vad man får och inte får göra i skogen. Vi har lekt, fantiserat, utforskat, diskuterat, vi har tränat motoriken, balanserat, klättrat och hoppat. En helt vanlig förmiddag på förskolan helt enkelt.