fredag 3 februari 2017

Ekorren har startat en blomsteraffär




Vi har delat på krukväxter på Ekorren. Tänk så många krukväxter det blev av tex aleo vera från bara tre krukor, och så många bebisar vår ampellilja gett oss. Så många krukväxter har vi inte plats för. Vi vill ju börja odla massor spännande till vår trädgård. Därför säljer vi nu både aleo vera och ampelliljor så vi kan få ihop lite pengar att köpa nya växter för.

Aleo vera: en superväxt som mest är känd för sin verkan på hudproblem. Den hjälper till vid sårläkning , dämpar inflammation och oskadliggör bakterier, tillför huden fukt och syre. Den sexdubblar nybildningen av celler som finns i de djupare hudlagren  och som bildar kollagen, det proteinet som gör huden mjuk och ungdomlig, enligt forskaren Ivan Danhoff vid university of Texas i USA.

Aleo vera är även bra för invärtes bruk och innehåller massor med näringsämnen och förbättrar matsmältningen. 

Ampellilja renar luften från gifter och avger mycket vattenånga som fuktar luften och gör den behaglig för oss att vistas i. Den är lättskött, i princip omöjlig att ha ihjäl, och skjuter ifrån sig många skott så man får lätt flera växter att fylla sitt hem med. 

Kom och köp! Pris frivilligt men minst 10kr/växt