tisdag 21 februari 2017

Ekorren

Vad händer nu?


Barnen är intresserade av olika språk. Som ni vet innan så har vi tittat ut i världen och lyssnat och lärt oss om olika språk man talar i olika länder. De barnen som intresserar sig för skrift och läsning märker snabbt att de finns olika sätt att skriva även på svenska. Med stora och små bokstäver, på skrivstil. Men även runskrift har vi testat på. Teckenkomunikation, TAKK, testar vi mycket och många barn kan förutom många ord även första eller flera bokstäver i sina namn. 



Pussel och spel är stora intressen och vi testar nya och svårare hela tiden. Vi har varit i affären tillsammans och köpt en kortlek då många barn intresserar sig för kortspel. 



Vi smyger på skolan! Det är inte långt kvar tills en stor del av vår barngrupp börjar på skolan. Vi har tillverkat egna förstoringsglas och varit uppe och smugit i skola, vi tjuvkikar lite  hur det ser ut och vad man kan göra där. 





Spår ser man mycket av i skogen och flera grupper har varit ute på spårjakt.



Vår blomsteraffär har varit en succé men ännu finns några plantor kvar att köpa för den som vill. Barnens planteringar börjar även komma upp.



På önskelistan hade barnen önskat en skridskodag och vilken tur att vi hann det innan isen smälte bort!



Vi tog in snö och testade att gå på en dag när solen sken in och det var väldigt varmt inne på förskolan.