onsdag 13 maj 2015

Ekorren - Namngivning av några av Ekorrens djur


Under en dryg vecka har barnen fått skriva ner namnförslag på de djur på Ekorren som ännu inte fått några namn. Det har kommit in förslag både från Ekorrebarn, Fritidsbarn och Nallebarn, roligt att så många följer våra fiskar! Vi drog lott om vilka namn de skulle få.
 
 
 
De fiskar i akvariet som fick namn var:
 
Vår nya svärdbärarhona fick heta Solis. Det passar ju jättebra eftersom hon är ljusgul och lyser lite som en sol inne i akvariet.
 
Våra 10 neontetror fick heta Familjen Lilos
 
Våra två ålar fick heta Ålis och Lillis
 
Vår mal heter nu Showka
 
Ynglen har ännu inte fått några namn.


 
Arbetet med fiskarna har helt kommit från barnen själva. Det kom upp på ett barnmöte i höstas att barnen ville ha fiskar i ett akvarium och efter mycket planering, tankar, ideer och beslutsfattande har deras idé blivit verklighet. Vi har lärt oss massor längs vägen, både när det gäller att komma överens, använda sig av demokratiska principer, om fiskar, hur de ska skötas, att ta ansvar och hänsyn om djur. Vi har fått vara med om fiskar som har dött, haft begravning, men även om att nya små fiskar föds, hur man tar hand om små små fiskbebisar.
 
 
Sedan fick vi två djur till, fjärilslarverna, från skolbarnen.
 
Det har hänt spännande saker med våra Fjärillslarver, de har nu blivit puppor och hänger i taket till sitt nya fina hem de fick flytta till idag, där de har fått en av våra egenplanterade ekar som inredning.
 
 
 
 
Pupporna, som de nu är, fick heta Julia och Junior.