fredag 22 maj 2015

Nalle Grön tittar på film

Nalle Grön kollar på fredagsfilm. Barnen fick se på Utbildnings radions (UR) korta program om Barr och pinne.
"Ta hand om miljön, låt den va grön!" De två hjältarna Barr och Pinne räddar världen från farligt skräp och lär sig samtidigt om kompostering, kretslopp, allemansrätt, sopsortering och återvinning. Serien tar fasta på hjältedåd i vardagen. Barr och Pinne räddar papperskorgen från batterier, komposten från badbyxor och sjön från glasspapper. De får hjälp av den virriga allvetaren Stickan att ta reda på vart skräpet egentligen ska och varför. ( källa : ur.se )
Vi värnar om vår miljö och vill att våra barn ska vara miljömedvetna. Barnen kollade på filmen och tycker det är spännande. Det härligt att se hur miljömedvetna våra barn är
smile emoticon



"Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och i framtid." (Läroplan för förskolan, Lpfö 98/10)